Prijskaartjes van spinnen

Discussie in 'Algemeen' gestart door Nicole, 21 nov 2005.

 1. Poecilotheria Metallica worshippie
   
 2. Op de beurs Poecilotheria metallica's en miranda's gezien... 200 euri voor een bijna volwassen vrouwtje :openmouth:
   
 3. ton

  ton Sub-Adult

  Lid geworden:
  7 okt 2005
  Berichten:
  1.626
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  230
  die zijn zeker wel leuk.
   
 4. metallica

  metallica Guest

  nee, das zonde! daar slijten ze van.
   
 5. metallica

  metallica Guest

  moet je er wel bij vertellen dat het nimf II was.
  spiderlings kosten nu nog steeds rond de 140 euro.
   
 6. Ulwembu

  Ulwembu Guest

  Ik wil hier overigens nog wel even wat over kwijt. Blijkbaar zijn er mensen die me niet goed begrepen hebben.

  Ik zelf vind deze prijzen gewoon absurd. Toendertijd zijn er 7 verkocht en het was de eerste keer dat deze soort op de markt kwam. De handelaar/kweker vroeg de prijs en de koper betaalde deze. Waarschijnlijk waren ze ook wel verkocht als er 300 euro voor gevraagd was. De mensen wisten van het bestaan van deze spin en een aantal wilde deze soort met alle geweld bezitten.

  Echter, de prijs die gevraagd werd was dus afhankelijk van de vraag en die was erg groot. Daarbij wilde de verkoper uiteraard zijn reisje naar India vergoed zien. Een tijdlang is er toen gesproken door anderen om die prijs kapot te krijgen zodat het niet meer rendabel zou zijn om dieren uit het wild te gaan halen. De prijs die toen genoemd werd was 80 euro p/st. Ik heb toen meteen aangedragen dat dat ook veel te hoog was als men wilde vermijden dat er dus nog reisjes werden gemaakt.

  Rekenvoorbeeldje:
  Stel je krijgt een cocon en daar blijven 60 spiderlingen van leven. A 80 euro per stuk en je hebt een bedrag van 4800 euro. Daarvan kan je makkelijk een reisje India van boeken en dan hou je nog dik geld over (ik kan met gemak 2 keer een maand naar Zuid Afrika daarvan). Wil je de prijs kapot maken dan moet je op een tientje of 20 euro gaan zitten. Dan heb je een leuke aanvulling op je ticket en reis en dat is dat. Echter, hoe wil je dan een slimme handelaar tegenhouden die ze allemaal opkoopt? Een maximum per koper instellen heeft geen zin want dan stuurt ie gewoon meerdere mensen langs. Deez handelaar zal ze dus allemaal krijgen en weer doorverkopen voor een belachelijk bedrag.

  Hieruit kun je dus eigenlijk concluderen dat het geen zin heeft om de prijs naar beneden te halen van dit soort spinnen. Het is een kwestie van vraag en aanbod. De vraag in deze soort is torenhoog en het aanbod erg magertjes.

  Ik weet nog dat de eerste A. geniculata's verkocht werden voor dik 250 gulden per stuk. Ik heb toen een keer iemand in Hamm zien lopen met 12 volwassen vrouwtjes. Hj zou ze proberen na te kweken en snel zijn geld weer terug verdienen en daarna dikke winst gaan draaien... Jammer genoeg bleek bij de eerste cocons al dat we hier met een tweede L. parahybana te maken hadden en er dus tot 1200 jongen in konden zitten. De prijs kelderde en spiderlingen raak je bijna aan de straatstenen niet meer kwijt. Hier is de vraag dus nihil en het aanbod te groot.

  Dus, even voor de duidelijkheid: Ik zelf zou nooit een spin voor deze prijs kopen. Het enige voordeel van de prijs is dat niet iedere idioot dit kan betalen. Volgens mij zijn tot nu toe de meeste diertjes bij gespecialiseerde liefhebbers gekomen. Uiteraard hoop ik dat er veel mensen mee gaan wkeken zodat ook deze soort Poecilotheria straks voor een 15 euro over de toonbank kan gaan :wink:
   
 7. metallica

  metallica Guest

  en laten we niet vergeten dat ze aangeboden werden door een communicatie stoornis... pas een vol jaar later werden de eerste officieel aangeboden. voor ook weer 200 euro.
   
 8. spider13

  spider13 Sub-Adult

  Lid geworden:
  22 okt 2005
  Berichten:
  910
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  230
  Ik wist niet da het over een Poecilotheria metallica ging.
   
 9. Ulwembu

  Ulwembu Guest

  Yeps inderdaad.
   
 10. Dephiax

  Dephiax Guest

  Uiteraard een hoop voor mensen die niet eventjes 140 euro uit de mouw kunnen schudden (waar ik er één van ben) dat de P. metallica nog verder wordt gekweekt. Een erg mooie soort met erg veel "fans". Ook al waag ik me nog voor een tijdje niet aan poeci's, eerst beter inlezen in deze soort, hoop ik toch met deze mensen mee.

  Uiteraard zijn er ook mensen die deze soort puur voor de heb en mooiïgheid willen. Deze kun je er weer dmv een hoge prijs uit "filteren".
   
 11. metallica

  metallica Guest

  maakt dat uit dan? het is nog steeds een helehoop geld voor een spiderling!

  het is ook niet zo dat ik alles koop wat nieuw is en duur (gelukkig.) nou ging mijn aankoop van mijn metallica ook niet zo zwart wit....

  oktober 2001 kwam de eerste afbeelding van P. metallica beschikbaar. tot dan toe bestond the genus Poecilotheria uit bruine en grijze spinnen. plotseling is er dus een ongelofelijk blauwe spin (uit mijn favoriete boomspinnen genus) teruggevonden, 101 jaar na de beschrijving.
  eind 2002 is voor het eerst in de hobby een P. metallica cocon uitgekomen. al snel was het duidelijk dat deze dieren niet verkocht zouden worden, maar als kweekgroep zou gaan dienen. het zou nog zeker een jaar duren voordat P. metallica verkocht zou worden.

  mei 2003 had ik afgesproken om 5 P. miranda te kopen op de BTS show in Birmingham. (P. miranda kostte toen nog 100 euro/ st voor spiderling.) helaas kwam de verkoper niet opdagen. tja... als er dan iemand rondloopt met een bakje P. metallica spiderlings, dan is de keuze snel gemaakt! dat jaar heb ik dus niet veel gekocht, 3 P. metallica en 5 P. subfusca. verder heb ik ze ook niet meer aangeboden gezien dat jaar! pas mei 2004 werden de eerste aangeboden voor 200 euro/st.

  ik moet zeggen, ik heb er nooit een seconde spijt van gehad. je neemt natuurlijk wel een risico, gruwelijk duure spinnen waar 0,0 info over te vinden is. je moet dus alles zelf uitzoeken. erg snel zal de prijs niet meer dalen denk ik. het blijkt toch lastig om ze te kweken...... en de vraag blijft zeer groot, wereldwijd.

  ook hoor ik vaak "oh ik wacht wel tot Eddy ze kweekt." ja en dan?? ik heb wel 1000 euro in deze spinnen gestoken. denk je echt dat ik ze dan verkoop voor 10 euro /st?
   
 12. Nicole

  Nicole Sub-Adult

  Lid geworden:
  21 sep 2005
  Berichten:
  3.967
  Leuk Bevonden:
  1
  Trofeepunten:
  240
  Ja... ;D
   
 13. Jan Laros

  Jan Laros Guest

  Gaat het dezelfde kant op met Cyriopagopus sp. "Singapore Blue" ? Of wordt die veel meer geïmporteerd? Is daar trouwens al mee gekweekt? En wat is dat voor een soort waar Duitse handelaren nu mee adverteren: "Species II super geil immer blau etcetera." ?

  Zo dat waren weer 4 vraagjes :smile:
   
 14. metallica

  metallica Guest

  gaat het welke kant?
  die worden legaal geexporteerd vanuit maleisie (NK)
  ik vraag me af hoe er een sp II kan zijn als niemand hier een echt grote volwassen vrouw heeft zoals te zien was op de BTS 2004. sp II zou blauwer zijn dan I...... beschrijven dmv kleur?? komen ze wel echt uit singapore??

  ik heb gehoord dat er mensen deze soort nu verpaard hebben zitten.
   
 15. Jan Laros

  Jan Laros Guest

  Nou, ik bedoel: gaat het zoals met P. metallica. Dat wil zeggen, blijft de nakweek lang uit en blijven de prijzen dus hoog. Of worden er wellicht veel meer dieren geïmporteerd (wat waarschijnlijk dus zo is)? Ik heb het idee dat er meer C. sp "Blue" op korte termijn meer beschikbaar zal zijn dan P. metallica.

  Wanneer zou de soort eigenlijk echt beschreven gaan worden? Is er iemand mee bezig?
   
 16. metallica

  metallica Guest

  van deze soort heb ik eigenlijk constand dieren aangeboden gezien. dit in tegenstelling tot metallica, die zie je 1 beurs, en dan de rest van het jaar niet meer.
  ik heb geen idee hoeveel er gekweekt worden in Maleisie/ Denemarken/ Engeland/ Nederland. ik weet wel dat meer dan 70% man is van een cocon.....

  beschrijvingen kosten tijd, zeker als je het goed wilt doen en echt alle relevante holotype bestuderen. van Cyriopagopus thorelli was alleen de man beschreven. het wachten was dus op de eerste dode volwassen man Cyriopagopus sp "Singapore."
  met enige trots kan ik zeggen dat dit door mij nu het geval is. een vlowassen man die ik opstuurde naar Engeland is dood aangekomen(was kweekleen.) deze man is nu in alcohol bij V v Wirth. en ik kan je vertellen dat Volker vrij grondig te werk gaat.
   
 17. Jan Laros

  Jan Laros Guest

  Ik heb met zéér veel interesse zijn replies op Arachnoboards gelezen over zijn werk. Levendige discussies met Steve Nunn waren aan de orde van de dag en ik heb echt respect voor de manier van werken van Volker von Wirth. Hij reageert ook altijd op e-mail en beantwoordt zonder arrogantie de vragen die je stelt.

  Zou wel gaaf zijn: Cyriopagopus hijmenseni :grin:
   
 18. metallica

  metallica Guest

  dat is helemaal niet aan de orde. het was niet eens mijn spin. ik stuurde hem alleen op.
  ik vind het eigenlijk ook veel leuker als de naam van een spin iets zegt over de spin of de vindplaats.
   
 19. Jan Laros

  Jan Laros Guest

  Ok dan. Is er wellicht P. metallica te krijgen zondag? Ik ben er reeds lang naar op zoek en heb Houten moeten missen.
  Een vriend van me wil € 100,= per spiderling betalen. Waarschijnlijk vist ie achter het net dus :tongueout:
   
 20. metallica

  metallica Guest

  ik heb gehoord dat er P. metallica zal zijn ja. over aantallen en prijzen weet ik niets.
   

Deel Deze Pagina