Duur pre-molt bij Chromatopelma cyaneopubescens

Discussie in 'Beginnersboard' gestart door Bigmans, 3 jul 2012.

 1. Bigmans

  Bigmans Sub-Adult

  Lid geworden:
  24 jun 2012
  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  0
  Trofeepunten:
  160
  Kan iemand vertellen hoe lang voor ze gaat vervellen een C. cyaneopubescens ophoudt met eten? Ik heb mijn juvenile vrouwtje (ca. 4,5 cm) nu al sinds 10 juni, maar ze weigert nog steeds te eten. Ik dacht eerst dat ze misschien tijd nodig had om te wennen, ook omdat ze niet webde en ik verder geen duidelijke uiterlijke voortekens zie van vervelling. Gisteren begon ze opeens een soort van fanatiek te webben, maar als ik op internet kijk naar andere C. cyaneopubescens die gaan vervellen, is het maar een zielig beetje web dat ze gemaakt heeft. Ik vraag me echt af of het wel goed met haar gaat. Ze staat overigens wel lekker hoog op haar pootjes en is (sinds ik een wat drogere bodembedekking gegeven heb) ook 's avonds wel wat actiever. De verhouding 1:1,5 voor kopstuk/achterlijf is er echter echt niet meer. Haar achterlijf is erg smalletjes... Zie hier een filmpje van haar geweb van gisteren: http://db.tt/NPjlC0kV. Daar kan een meer gevorderde spinnenbezitter misschien aan zien of ze er "gezond" uitziet.

  Alvast bedankt!
   
 2. NDB

  NDB Adult Administrator

  Lid geworden:
  6 mrt 2012
  Berichten:
  2.646
  Leuk Bevonden:
  80
  Trofeepunten:
  240
  Mijn kleine Brachypelma smithi heeft dik een maand niet gegeten voor ze ging vervellen, toen heb ik geleerd dat een paar weken niet eten vaak geen kwaad kan.

  Wat het webben betreft, mijn C. cyaneopubescens (3,5 cm ll) begint eens in de paar weken spontaan heel enthousiast te webben. Eerst heeft ze een huisje voor zichzelf in een hoek gesponnen. Nu komt daar eens in de zoveel tijd opeens een hoek bij. Vervellen heeft ze nog niet gedaan bij mij en eten doet ze graag. Misschien dat jouw spin ook in etappes aan het bouwen is, én binnenkort gaat vervellen (en daarom niet eet)?

  Droge bodem is voor deze spinnetjes altijd een goed plan overigens. Ik denk dat het wel goedkomt met haar, filmpje zag er goed uit naar mijn idee. Maar ben wel nieuwsgierig naar reacties van anderen, want zo'n expert ben ik ook weer niet :wink:
   
 3. 5ytze V

  5ytze V Adult Moderator

  Lid geworden:
  8 mrt 2010
  Berichten:
  1.438
  Leuk Bevonden:
  3
  Trofeepunten:
  240
  Ik denk dat ze (nog) niet gaat vervellen, ik vind haar nog iets te mager. Maar ik kan het ook mis hebben.
  Het is goed dat je wat drogere grond erbij hebt gedaan. Slings kan je wel wat vochtiger houden, maar juvi's en volwassen kunnen daardoor komen te overlijden. Misschien was het toch iets te vochtig, en dat daardoor de spin zich ongemakkelijk voelde.
  Ik hou mijn C cyaneopubescens beide heel droog, klein hoekje is vochtig.
   

Deel Deze Pagina